• Mikko Heikkilä ajaa Skoda Fabia R5 Evolla Pohjanmaa-rallissa
2809

Mikko Heikkilän toinen sija Pohjanmaa-rallissa varmisti SM-pronssin

ASV:n tukema Mikko Heikkilä yhdessä kartanlukijansa Topi Luhtisen kanssa viimeisteli ensimmäisen täyden SM-kautensa TGS Worlwiden Skoda Fabia R5:n ratissa ajamalla kauden päättävässä Pohjanmaa-rallissa toiseksi. Eroa kilpailun voittaneeseen Teemu Asunmaahan oli maalissa 40,9 sekuntia. Kyseessä on Heikkilän kauden paras SM-sijoitus.

Perjantain erikoiskokeet olivat haastavat ja liukkaat. Heikkilä saapui yötauolle kilpailun neljännellä sijalla. Lauantain ensimmäiset kuusi erikoiskoetta sujuivat suuremmitta virheittä ja Heikkilä ohitti Juha Salon nousten rallissa jo kolmanneksi.

Erikoiskokeella seitsemän toisena yleiskilpailussa ajanut Emil Lindholm joutui keskeyttämään ulosajon seurauksena, mikä nosti Heikkilän toiseksi Asunmaan jälkeen. Heikkilä ajoi nautiskellen kauden viimeisen kilpailun maaliin sijoittuen toiseksi.

- Tosi hyvät fiilikset, hauska päivä oli tänään. Toki kilpakumppaneilla oli hieman epäonnea, Salolla oli hieman harmia ja Emilillä myös mutta itse en tehnyt sen isompia virheitä. Olen kyllä todella tyytyväinen, Heikkilä myhäili.

SM1-luokan toinen sija riitti varmistamaan SM-pronssimitalin. Heikkilän uran ensimmäinen SM1-mitali toimii kruunauksena loistavalle kaudelle uudella R5-luokan autolla.

-Haluan kiittää isosti joka ikistä yhteistyökumppania kaudesta. Erityisesti haluan kiittää TGS-tiimiä, he ovat aina auttaneet minua ja auto on pelannut moitteetta. On pitkään ollut haaveissa ajaa koko SM-kausi R5-autolla ja nyt se toteutui ja vielä SM-mitalilla. Iso kiitos kaikille, Heikkilä kiitteli.

Seinäjoen SM-rallin SM1-luokan lopputulokset

  1. Teemu Asunmaa 50.45,9
  2. Mikko Heikkilä +40,9
  3. Juha Salo +1.00,3
  4. Aleksi Röyhkiö +1.33,0
  5. Esa Ruotsalainen +2.17,7

SM1-luokan epäviralliset loppupisteet

  1. Teemu Asunmaa 107,5p
  2. Emil Lindholm 95p
  3. Mikko Heikkilä 61p
  4. Esa Ruotsalainen 51p
  5. Juha Salo 49,5p

Mikko Heikkilä Racing verkossa:
facebook.com/mikkoheikkilaracing
instagram.com/mikkoheikkilaracing

Teksti: Juho Koski 
Kuva: Merita Mäkinen