Virheviesti

 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $name follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $name follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $file in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $entity in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $values in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $view_mode in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $form_state follows optional parameter $input funktiossa include_once() (rivi 1439 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $langcode follows optional parameter $path funktiossa include_once() (rivi 1439 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $base_table funktiossa include_once() (rivi 3542 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).

Mikko Heikkilä starttaa Rovaniemellä uransa ensimmäiseen MM-ralliin

WRC Arctic Rally Finland ajetaan 26.-28.2 viikonloppuna Rovaniemellä. Mikko Heikkilä, 28, kilpailee yhdessä kartanlukijansa Topi Luhtisen, 26, kanssa ensimmäistä kertaa MM-tasolla. Nurmijärveläinen lähtee haastamaan maailman huippuja Lapin kovavauhtisille ja lumisille erikoiskokeille. ASV on tutusti mukana tukemassa Heikkilän kilpailua.

Toiseen kilpailuunsa tuliterällä Skoda Fabia Rally2 Evo-autolla lähtevä Heikkilä haki viime hetken tuntumaa testeistä lauantaina. Lisäksi tammikuussa ajetusta Arctic Lapland Rallystä opittuja asioita voi hyödyntää kolmipäiväisessä kilpailussa. Mistään kotikenttäedusta ei Heikkilän mukaan voida kuitenkaan juurikaan puhua.

-Hyvällä fiiliksellä lähdetään. On mahtavaa lähteä ajamaan Arctic Lapland Rallyn jälkeen uudestaan Lapin nopeille teille. Ja kun kyseessä on vielä ensimmäinen MM-ralli mulle, niin tunnelma on hieno. Käytännössä ei ole paljoa eroja, samoja teitä ajetaan. Tottakai paljon enemmän ihmisiä seuraamassa omaa suoritusta, mutta en ota minkäänlaisia paineita, hän kertoo.

-Tien tyypistä on nyt jonkinlainen kokemus. Ainakin pätkä, missä sattui se harmillinen kaatuminen ajetaan liki samalla tavalla nyt. Lisäksi viime vuodelta on mukana yksi pätkä, mistä ajetaan nyt osa. Pientä hajua reitistä siis on, mutta nuotit saa kuitenkin tehdä uusiksi. Pientä kotikenttäetua saattaa muihin WRC3-kuskeihin nähden olla, muttei mitään älytöntä.

Tavoitteena mahdollisimman kova tulos

WRC3-luokassa on kova taso. Lisäksi R5-luokan autoilla ajetaan WRC2-sarjaa, jossa mukana on entisiä WRC-kuljettajia ja tehdastalleja. Heikkilä ei kuitenkaan lähde asettamaan tavoitteita sijoituksen suhteen, vaan kertoo keskittyvänsä omaan ajoonsa.

-Tavoitteena on ajaa ehjä suoritus ilman isompia virheitä niin kovaa kuin pystyn. Yritän mennä sen minkä päästään, missään tapauksessa ei lähdetä himmailemaan. Katsotaan sitten maalissa, mihin se riittää.

-Taso täällä on ihan valtavan kova. Ei pidä lähteä kisaan henkseleitä paukutellen, mitään ei saa ilmaiseksi ja kovaa pitää ajaa, jos meinaa pärjätä tässä porukassa. Ei kuitenkaan lähdetä anteeksi pyytelemään, keskitytään omaan suoritukseen ja antaa muiden tehdä oma suorituksensa ja katsotaan sitten maalissa, mihin se riittää. Tehdään niin kova tulos kuin mahdollista, Heikkilä summaa.

WRC Arctic Rally Finland ajetaan 26.-28.2. Rovaniemellä. Kilpailussa ajetaan yhteensä kymmenen erikoiskoetta ja 251,1 EK-kilometriä. Kilpailu ajetaan yleisöltä suljettuna. Ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy perjantaina 26.2 kello 15:08. WRC Arctic Rally Finlandia voi seurata osoitteesta www.wrc.com, WRC-applikaatiolla, WRC+- palvelusta ja YLE Areenasta, YLEn Ralliradiosta sekä YLE TV2:ta (EK1, EK4, EK7, EK9, EK10 Power Stage sekä koosteet).

WRC Arctic Rally Finlandin aikataulu

Perjantai 26.2.

Kellonaika

Erikoiskokeen numero

Erikoiskokeen nimi

Erikoiskokeen pituus

13:30

SS1

Lähtö/Santasport

 

15:08

SS2

Sarriojärvi 1

31,05 km

18:38

SS3

Sarriojärvi 2

31,05 km

 

Lauantai 27.2.

07:50

Service B

Santasport

 

09:08

SS3

Mustalampi 1

24,43 km

10:38

SS4

Kaihuavaara 1

19,91 km

12:08

SS5

Siikakämä 1

27,68 km

14:05

Service C

Santasport

 

15:38

SS6

Mustalampi 2

24,43 km

17:08

SS7

Kaihuavaara 2

19,91 km

18:38

SS8

Siikakämä 2

27,68 km

 

Sunnuntai 28.2.

09:00

Service E

Santasport

 

10:08        

SS9

Aittajärvi 1

22,47 km

13:18

SS10

Aittajärvi 2 (Wolf Power Stage)

22,47 km

 

Mikko Heikkilä Racing verkossa:

facebook.com/mikkoheikkilaracing
instagram.com/mikkoheikkilaracing 

Kuva: Hannu Rainamo