2807

Helsingin uusi Tripla siirtää keskustan painopisteen Pasilaan

Helsingin Pasilassa on käynnissä yksi Suomen suurimmista rakennustyömaista, kun alueelle rakennetaan uutta kolmen korttelin kokonaisuutta. Uudesta Triplasta tulee kaupan, kulttuurin, liike-elämän ja liikenteen keskus – solmukohta, jossa ihmiset kohtaavat. Myös Ansion Sementtivalimo on mukana rakentamassa Triplaa.

ASV toteutti Triplaan valtavan ontelolaattaurakan

Vuoden työmaaksi 2018 valittu Tripla on noin 50 jalkapallokentän kokoinen kokonaisuus, jota sen rakennuttaja YIT kuvailee ”megahybridihankkeeksi”. Toimisto- ja liiketilojen lisäksi Tripla sisältää asuinkortteleita, hotellin sekä Pasilan rautatieaseman. Kokonaisuus valmistuu osissa vuoteen 2020 mennessä.

Ansion Sementtivalimo on toimittanut Triplan työmaalle ontelolaattoja. Kyseessä ei ollut vähäinen urakka, sillä työmaa veti laattoja yhteensä noin 40 000 nelimetrin edestä. ASV selvisi haasteesta kuitenkin kunnialla ja viimeisetkin ontelolaatat toimitettiin viime vuoden lopussa.

Rakentaminen Pasilassa jatkuu myös tulevaisuudessa

Pasilan rakentaminen ei lopu Triplaan, vaan alueelle on tulossa myös uusia kohteita tornitaloineen. Triplan rakentaja YIT vastaa myös Pasilan uusien pilvenpiirtäjien rakentamisesta, joten betonirakentamisen osaajille on varmasti kysyntää myös tulevaisuudessa.

Tripla numeroina:

363 000 –Triplan kokonaisala, m2
183 000 – Triplan kerrosneliöt, m2
900 – Pasilan aseman kautta päivittäin kulkevia junia vuonna 2025
170 0000– Pasilan asemaa päivittäin käyttävät matkustajat
3 400 – polkupyöräparkkia
340 – sähköauton latauspistettä