• Pasi Lyytikäinen, Skoda Fabia R5, Arctic Rally 2018

Virheviesti

 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $name follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $name follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $file in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $entity in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $values in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $view_mode in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $form_state follows optional parameter $input funktiossa include_once() (rivi 1439 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $langcode follows optional parameter $path funktiossa include_once() (rivi 1439 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $base_table funktiossa include_once() (rivi 3542 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).

ASV tukee Pasi Lyytikäistä rallin SM-sarjassa

Ansion Sementtivalimo näkyy myös rallipoluilla, jossa Paimion Urheiluautoilijoiden Pasi Lyytikäinen ajaa kartturinsa Panu Plosilan kanssa rallin Suomenmestaruussarjaa ASV:n väreissä. Kotimainen rallikausi pyörähtää käyntiin tammikuun lopussa legendaarisella Arctic Lapland Rallylla – tutummin Tunturirallilla. Lyytikäinen hyökkää reitille lähtönumerolla 17.

Vaativa Tunturi odottaa kuskeja

Kuten aina, Tunturin osanottajalistalta löytyy sekä kovia kotimaisia että kansainvälisiä vieraita. Tänä vuonna mukana ovat muun muassa formularadoilta paremmin tunnetut Valtteri Bottas ja Mika Salo. Kovimmassa SM1-luokassa kilpaileva Lyytikäinen lähtee Rovaniemelle realistisin tavoittein.

–Suomessa on kova taso ja mukana on ammatikseen ajavia kuljettajia. Jos kaikki osuu kohdalleen, tarkoitus olisi päästä omassa luokassa 5–10 parhaan joukkoon. Sitä lähdetään tavoittelemaan.

Tunturiralli ei ole Lyytikäiselle ensimmäinen. Viime vuoden kilpailussa hän oli luokkansa 14. Olosuhteet ovat siis tutut.

–Tänä vuonna pohjoisesta on kuulunut tietoa, että lunta on ainakin riittävästi, mutta reitin pohjat eivät välttämättä ole jäätyneet kunnolla. Jos tiet kuoriutuvat sorapintaan saakka, vaikuttaa se renkaiden kulumiseen, Lyytikäinen pohtii.

Huippukalusto Ansion tuella

Kalustosta rallimenestys ei ainakaan ole kiinni. Lyytikäinen ajaa kolmatta vuotta kansainvälistäkin menestystä rallin MM-sarjassa niittäneen Toni Gardemeisterin TGS-tallissa. Alla on täysiverinen R5-luokan Skoda Fabia. Huippuauton mahdollistaa Ansio, joka on Lyytikäisen päätukija.

–ASV:n taloudellinen tuki on ollut merkittävää, ilman sitä ei tällaista autoa olisi välttämättä saatu alle, Lyytikäinen kiittelee.

–TGS tarjoaa kokonaispalvelun, johon kuuluu sekä auto että huolto – minun ei tarvitse huolehtia kuin ajamisesta, hän toteaa.

ASV on tukenut Lyytikäistä jo useamman vuoden ajan.

Kari Ansio on ollut taustalla viitisen vuotta ja viimeiset pari vuotta he ovat olleet pääyhteistyökumppaneitani, Lyytikäinen muistelee.

Maximum attack

Rallin SM-sarjassa ajetaan tänä vuonna seitsemän rallia ja sarja päättyy syyskuun lopussa Lyytikäisen ja ASV:n kotiralliin Turussa ja Salossa. Silloin nähdään, mikä on kauden tulos.

Sitä ennen on kuitenkin ajettava täysillä alusta asti – maximum attack, kuten suomalainen ralliperinne vaatii.

Linkit:

Rallin SM-sarja: http://www.rallism.fi/content/fi/1/10005/Etusivu.html
TGS: https://www.tgs.fi/
Skoda Motorsport: https://www.skoda-motorsport.com/en/skoda-fabia-r5/