1010

ASV nousi Lontoon pörssin dynaamisten kasvuyritysten listalle

Ansion Sementtivalimo on yksi kahdestakymmenestä suomalaisyrityksestä, jotka kelpuutettiin Lontoon pörssin kokoamalle 1000 “inspiroivan PK-yrityksen” listalle. Listan yritysten uskotaan luovan keksintöjä, työpaikkoja ja talouskasvua, kirjoittaa Kauppalehti.

Kauppalehden mukaan listan takana on Bureau van Dijk, joka erikoistunut taloustilastoihin. Yritykset on kerätty yhdistelemällä niiden eri suorituskykymittareita. Myös EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen kommentoi artikkelissa PK-yritysten merkitystä työllistäjinä:

–PK-yritykset ovat selkäranka Euroopan taloudessa, joka on vakaa ja kasvava. Jäsenvaltioiden rakenteellisten uudistusten ansiosta, mutta myös dynaamisten ja innovatiivisten, nopean kasvun PK-yritysten ansiosta työllisyys on saavuttanut uuden ennätystason, kun lähes 240 miljoonaa ihmistä on työssä, hän toteaa.

Hyvässä seurassa

Nyt kolmatta kertaa kerätyllä listalla on eniten tekniikka- ja teollisuusyrityksiä. Raportin laatijat kiinnittivät huomiota erityisesti patentti- ja tavaramerkkimäärään, joka osoittaa niiden innovatiivisuudesta. Näitä oli listan yrityksillä yhteensä yli 10 000, missä on 20 % kasvua edellisvuodesta.

Suomesta listalle olivat nousseet Ansion Sementtivalimon lisäksi muun muassa strateginen suunnittelutoimisto Reaktor, meijerialaa uudistanut Juustoportti sekä parvekelaseistaan tunnettu Lumon. 

ASV:n betonia on käytetty muun muassa Helsingin uuden maamerkin, Löylyn rakenteissa ja pinnoissa. Yhtiö onkin viime vuosina kehittänyt voimakkaasti tuotteitaan ja palveluitaan perinteisellä alalla, jolla ei juurikaan odoteta uusia innovaatioita. Tämä työ on nyt huomioitu Euroopan tasolla ja kertoo, että panostukset eivät ole menneet hukkaan.

Lue lisää tuotteistamme.
Lue koko uutinen Kauppalehden sivuilta