Virheviesti

 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $name follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $name follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $file in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $entity in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $values in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $view_mode in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $form_state follows optional parameter $input funktiossa include_once() (rivi 1439 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $langcode follows optional parameter $path funktiossa include_once() (rivi 1439 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $base_table funktiossa include_once() (rivi 3542 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).

Ontelolaatta rakentamisessa

Terve koti hyvin tuulettamalla

Rakennuksen tehokas ilmanvaihto pitää rakenteet ja asukkaat terveinä. Oikein rakennetussa talossa on riittävä ilmanvaihto myös talon perustuksissa. Ontelolaatoista on helppo rakentaa hyvin toimiva rossipohja, eli talon alla oleva tuulettuva ryömintätila. Tuuletus pitää rakenteet kuivina ja estää mahdollisen radonkaasun etenemisen asuintiloihin. Ryömintätilaan voidaan asentaa myös vesi- ja viemäriputket sekä sähköjohdot.

Avaria, viihtyisiä ja paloturvallisia tiloja

Rakennuksien sisätilat voidaan toteuttaa ontelolaatoilla avarammiksi. Laattojen pitkä jänneväli vähentää kantavien väliseinien tarvetta ja tekee tilansuunnittelusta vapaampaa. Asumisen viihtyisyyttä lisää ontelolaattojen kyky vaimentaa tehokkaasti ääniä. Betonin ääneneristysominaisuudet ovat nimittäin erinomaiset. Ontelolaatat ovat lisäksi paloturvallisia. Betoni sinänsä on paloturvallinen materiaali, minkä lisäksi ontelolaattojen eristeenä käytetään palossa itsestään sammuvaa EPS-solumuovia.

Kuorilaatta on vaihtoehto ontelolaatoille

Rakennuksen alapohjat ja välipohjat voidaan rakentaa ontelolaattojen sijaan myös kuorilaatoista. Ne ovat paksuudeltaan 90-150 mm ja ontelolaattojen tapaan jännitettyjä ja hyvin kantavia. Kuorilaatoissa ei ole onteloita, mutta talotekniikka ja putket saadaan silti hyvin piiloon. Seinien tai sokkelin varaan nostetaan kuorilaatta, jonka päälle asennetaan piilotettava talotekniikka, putket ja sähköjohdot. Tämän jälkeen laatan päälle valetaan riittävän paksu kerros betonia. Kuorilaatta toimii siis holvina, jonka valamisessa vältytään erillisten muottien rakentamiselta. Kuorilaattojen etuna rakentajalle onkin niiden nopea asennettavuus.

suomi

Aiheeseen liittyvät referenssit

Ontelolaatat pientalorakennuksessa

Ontelolaattojen hinta riippuu luonnollisesti laattojen pinta-alasta, paksuudesta ja niihin tehtävistä läpivienneistä, eristeistä ym. varustelusta.

Ontelolaatat pientalorakennuksessa

Ontelolaatoilla rakentaminen sujuu.

Oppaat

ASV Oy ontelolaattaesite

Ontelolaattaesite (pdf)

Onteloaatoilla rakentaminen on nopeaa ja turvallista. ASV Oy:n ontelolaatat mitoitetaan aina kohteen mukaan ja tarvittavat reiät tehdään jo tehtaalla, samoin kuin mahdollinen lämmöneristeiden asennus.

Ontelolaattojen asennusohje (pdf)

Ontelolaatoilla rakentaminen käy nopeasti ja sujuvasti. Kun noudatat valmistajan asennusohjeita, voit olla varma että rakenteista tulee turvalliset ja määräysten mukaiset.

ASV betonielementtien käsittelyohje

Betonielementtien käsittely- ja varastointiohje (pdf)

Betonielementeillä rakentaminen on helppoa. Kun käsittelet ja varastoit betonielementtejä oikein, ne kestävät varmasti ja toimivat kuten tarkoitettu.

ASV ontelolaatan suunnitteluohje

Ontelolaattojen suunnitteluohjeet (pdf)

Ontelolaatat valmistetaan mittojen mukaan kuhunkin kohteeseen. Oikea suunnittelu on tärkeää, jotta rakenteista tulee kestävä, toimivat ja turvalliset.