Virheviesti

 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $name follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $name follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $file in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $entity in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $values in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $view_mode in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $form_state follows optional parameter $input funktiossa include_once() (rivi 1439 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $langcode follows optional parameter $path funktiossa include_once() (rivi 1439 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $base_table funktiossa include_once() (rivi 3542 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).

ASV toimitti Löylyn betonielementit

Helsingin Hernesaareen, kaupungin paraatipaikalle avattiin keväällä 2016 näyttävä yleinen sauna – Löyly. Puurakenteinen Löyly on arkkitehtonisesti näyttävä, mutta sen toiminnallisuus kätkeytyy betoniseen sydämeen, jossa sijaitsevat rakennuksen lämpimät tilat.

Millintarkkoja betonielementtejä

Löylyn betoniosat on tehty osittain paikalla valamalla ja osittain elementeistä. Erikoiset niistä tekee paitsi korkea tarkkuus ja tarkkaan mietitty pinnanmuoto, mutta myös väri. Kaikki Löylyssä käytetyt betonipinnat ovat mustaksi värjättyä betonia, joka on käsitelty yhdenmukaisiksi nokimustaa sisältävällä lasuurilla.

Ansion Sementtivalimo toimitti Löylyssä käytettävät betonielementit. Osassa elementtejä kumpikin puoli jäi näkyviin, eli elementeissä oli muottipinta molemmin puolin, joten ne oli valettava pystyasennossa. Koska saumakooksi oli määritelty vaivaiset 6 mm, oli elementtien mitta- ja asennustarkkuus suuri.

Korkealaatuista betonirakentamista

Betonin koostumuksen sekä muotin ja sen irroitusaineen vaikutuksen testaamiseksi betonista tehtiin useita mallikappaleita. Kustannussyistä päädyttiin harmaaseen Embracem 52,5N –sementtiin ja tavalliseen runkoainekseen, jotka värjättiin mustaksi.

Vedenpitävän lisäaineen käytöstä luovuttiin härmistymisriskin vuoksi. Sen sijaan lattioiden vedeneristys tehtiin laattojen väliin asennetun bitumikernin avulla. Seinät ovat tuulettuvia, joten niihin ei erillistä vedeneristystä tarvittu.

Löyly on helsinkiläisten saunahuone

Löylystä on haluttu tehdä sekä turistinähtävyys että tavallisten helsinkiläisten saunahuone. Rakennuksessa on ravintolatila, kolme saunaa, vilvoittelutiloja, laaja terassi sekä takkahuone. Kylpemistä varten on sekä meri että kylpyläaltaita.

Löylyn saunat ovat yhteissaunoja ja yksi niistä on jatkuvalämmitteinen, toinen kertalämmitteinen ja kolmas Helsingin tällä hetkellä ainoa yleinen savusauna. Yhdellä saunomiskerralla voi käydä löylyissä vaikka jokaisessa tai keskittyä haluamaansa saunanautintoon.

Lue koko juttu tästä (PDF) tai Betoni-lehden verkkoversiosta