Virheviesti

 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $name follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $name follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $file in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $entity in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $values in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $view_mode in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $form_state follows optional parameter $input funktiossa include_once() (rivi 1439 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $langcode follows optional parameter $path funktiossa include_once() (rivi 1439 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $base_table funktiossa include_once() (rivi 3542 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).

Kestävä betonirakentaminen on myös ekologisesti kestävää

Betoni on kokonaiselinkaarta tarkasteltaessa luonnonmukainen ja ympäristöystävällinen rakennusmateriaali.

Lyhytkatseisessa tarkastelussa monet materiaalit voivat vaikuttaa betonia ekologisemmilta. Betoni rakennusmateriaalina kestää kuitenkin ilman suurempaa huoltoa vuosisatoja.

Betoni on arkkitehtonisesti monimuotoinen materiaali ja hyvin suunniteltu ja toteutettu betonirakenne on myös sisätiloiltaan muunneltava, jolloin rakennuksen uudistaminen on mahdollista.

Betoniala panostaa ympäristöystävällisyyteen

Elinkaariajattelun pohjalta ja ympäristötavoitteitaan toteuttaen betoniteollisuus kehittää sekä oman toimintansa ympäristömyötäisyyttä että betonirakennusten kestävyyttä, terveellisyyttä ja turvallisuutta.

Tavoitteiden onnistumisen kannalta on tärkeää, että myös raaka-ainetoimittajat ja tilaajat toimivat ympäristömyötäisesti ja samoja tavoitteita tukien.

Betoniteollisuuden ympäristötavoitteet

 • Ympäristöjärjestelmien käyttö
 • Ajantasaiset tehtaan ympäristönhoitosuunnitelmat 
 • Raaka-aineiden tehokas käyttö 
 • Energian säästö rakennuksissa ja prosesseissa 
 • Kierrätyksen edistäminen
 • Henkilöstön työturvallisuuden varmistaminen

Katso video, miten betoni sitoo hiilidioksidia

Luonnollinen betoni on maailman yleisin rakennusmateriaali

Betonin raaka-aineet ovat luonnollisia. Sementtiä, vettä ja kiveä saa lähes kaikkialta rajattomasti. Betonia voidaankin tuottaa siellä missä sitä tarvitaan, jolloin kuljetushaitat jäävät pieniksi. Ja koska betoni on luonnontuote on se käyttöikänsä lopussa kierrätettävää ja lopulta luonnossa hajoavaa

Tiivis betoni säästää lämmitys- ja jäähdytysenergiaa. Se on ääneneristykseltään hyvä, eikä siitä irtoa sisäilmaan päästöjä. Betonirakenne ei myöskään säteile, pala, lisää palokuormaa tai homehdu, joten se on turvallinen vielä vuosisatojenkin päästä. Siksi betoni on rakentajalle luonnollinen valinta.

Uusiutuva energia tekee betonintuotannosta ekologisempaa

ASV käyttää betonintuotannossa ainoastaan 100 % puhdasta tuuli- ja vesisähköä. Sähkö hankitaan VENI Energia Oy:n kautta yhteishankintana ja on kokonaan uusiutuvilla energialähteillä tuotettua.

Lataa VENI Energia Oy:n alkuperätodistus

ASV - vihreämpää betonituotantoa

ASV:n tuotanto on mahdollisimman ympäristöystävällistä. Modernit valmistusmenetelmät ja prosessit ovat laskeneet betoninvalmistuksen energiantarvetta yli 30 % viimeisten vuosikymmenten aikana. Valimolla on myös hakelämpökeskus, joka käyttää mm. tuotannon jätepuuta. Uudella betoniasemalla taas kierrätetään kaikki ylijäämäbetoni.

Lue myös betonin kierrättämisestä