Hakkeesta lämpöä betonielementtien valmistukseen

Ansion Sementtivalimo rakennuttaa tontilleen hakelämpökeskuksen, jonka tuottamaa lämpöä käytetään valimon tilojen lämmitykseen ja elementtivalmistuksen vaatiman lämmön tuotantoon. Lämpökeskuksessa käytettävää haketta saadaan elementtilinjan jätepuusta, kuten muoteista.

Betoni- ja elementtituotanto ympäristöystävällisemmäksi

Uusi hakelämpövoimala on teholtaan 800kW ja sen avulla saadaan korvattua 100 000 litraa polttoöljyä vuodessa. Uusinta tekniikkaa oleva lämpökeskus on Kyrön valmistama ja räätälöity Ansion sementtivalimon tarpeisiin. Tehokas polttoprosessi ja jätepuun käyttö hakkeena tekevät laitoksesta ympäristöystävällisen ja vähentää osaltaan sementinvalmistuksen hiilijalanjälkeä.

Betonituotteita ja -elementtejä sekä yrityksille että pientalorakentajille

Uuden lämpökeskuksen lämpöä käytetään pääasiassa betonielementtien kuivatukseen. Keskuksen rakennustyöt on jo aloitettu ja se otetaan käyttöön vielä tämän vuoden aikana. Ansion sementtivalimo työllistää Paimiossa n. 70 työntekijää ja valmistaa muun muassa räätälöityjä betonituotteita yrityksille sekä alapohjina ja välipohjina käytettäviä ontelolaattoja ja muita betonielementtejä pientalorakentajille.