Virheviesti

 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $name follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $name follows optional parameter $data in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $file in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $entity in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $values in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $entity_type follows optional parameter $view_mode in require_once() (line 342 of /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $form_state follows optional parameter $input funktiossa include_once() (rivi 1439 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $langcode follows optional parameter $path funktiossa include_once() (rivi 1439 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Required parameter $options follows optional parameter $base_table funktiossa include_once() (rivi 3542 tiedostossa /home/asv/domains/asv.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).

Betoni on maailman yleisin rakennusmateriaali

Betoni rakennusmateriaalina kestää ilman suurempaa huoltoa vuosisatoja. Betoni on arkkitehtonisesti monimuotoinen materiaali ja hyvin suunniteltu ja toteutettu betonirakenne on myös sisätiloiltaan muunneltava, jolloin rakennuksen uudistaminen on mahdollista.

Betoni eristää ääntä ja lämpöä

Tiivis betoni säästää lämmitys- ja jäähdytysenergiaa. Se on ääneneristykseltään hyvä, eikä siitä irtoa sisäilmaan päästöjä. Betonirakenne ei myöskään säteile, pala, lisää palokuormaa tai homehdu, joten se on turvallinen vielä vuosisatojenkin päästä. Siksi betoni on rakentajalle luonnollinen valinta.

Betonista ei inerttinä materiaalina liukene juurikaan päästöjä veteen tai maaperään. Siksi sen käyttö mm. juomavesivarastoina ja -putkistoina on yleistä. Se on turvallinen perustusrakenteiden rakennusmateriaali myös pohjavesialueilla. Liukenemistesteissä on todettu, että orgaanisia aineita betonista ei yleensä liukene lainkaan. Epäorgaanisten aineiden, kuten mahdollisten liukoisten suolojen mukana tulevat raskasmetallijäämät ovat erittäin pieniä.

Lähes päästötön betoni sopii allergikoille

Betonin emissiot sisäilmaan täyttävät Rakennustietosäätiön pintamateriaalien päästöluokan 1-vaatimukset. Haihtuvien orgaanisten yhdisteiden kokonaisemissiot (TVOC) ovat kaikilla betoneilla jo 4 viikon iässä mitattavuusrajan alapuolella. Formaldehydin ja ammoniakin emissiot ovat merkityksettömän pieniä. Kuitenkin rakentamisvaiheessa on kiinnitettävä erityistä huomiota betonin pinnoituskosteuteen ja materiaaliyhdistelmien toimivuuteen. Betoni ei myöskään homehdu.

Tietoa betonirakentamisesta

Nämä sivut on suunnattu betonialan ammattilaisille. Täältä löydät tietoa nykypäivän betonirakentamisesta, sen kehittymisestä, uusista innovaatioista ja betonin mittavista mahdollisuuksista ympäristöystävällisenä rakennusmateriaalina. Lähteet: